Un trabuc este un produs din tutun, făcut pentru a fi fumat. Trabucurile sunt produse într-o varietate de forme și dimensiuni. Începând cu secolul al XX-lea, aproape toate trabucurile sunt fabricate din trei componente distincte: the filler – umplutura, the binder – frunza de legătură care ține împreună umplutura și the wrapper – o frunză de înveliș, pentru aspect și aromă, care este adesea frunza de cea mai bună calitate. Trabucul este invelit cu o bandă de hartie imprimată cu logo-ul producătorului. Trabucurile sunt clasificate în mod obișnuit în funcție de mărimea și forma lor, care împreună sunt cunoscute sub numele de vitola. Trabucurile moderne pot veni cu două sau mai multe calități speciale, cum ar fi vârsta și originea tutunului folosit.
Aproape toți producătorii moderni de trabucuri premium sunt membri ai unor familii de trabucuri cu tradiție îndelungată. Majoritatea au rădăcinile în industria istorică a trabucurilor cubaneze. Arta și îndemânarea de a fabrica manual trabucuri premium a fost transmisă din generație în generație. Familiile sunt adesea prezentate în multe reclame și ambalaje de trabucuri.